22 май , 2024, 06:30:38

News:

Забавлявайте се с Lady Popular - безплатна онлайн игра за супер момичета
https://beauty.fashion.bg/article/5932/30/Lady-Popular-bezplatna-online-igra-za-momicheta


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Храбрия шивач

1
Живей в зблуждение!!!
Както казах мнооооооооого сте далеч от истината.
Някой ден (като и ако) му дойде времето ще разберете.

п.п. Аз може дори да съм в съседната стая на Вашата
2
Eеххххххххх Админе, Админе....
Язък ти за техническите познания....ако имаш въобще такива.
На много грешен път си драги!!!
То ако се зачетеш малко ще видиш колко стилово се различават нещата...като начин на писане.
Айде със здраве
3
Мдааааааа...
Какво да кажа, определоно мислех да го напиша това аз!
После си помислих.....Какъв смисъл има да го пиша???
Радвам се че има здраво мислещи хора все още, тъжното е че все по рядко се срещат тук.....то и какво ли да коментираш на теми като "100% памук..."
Поздравления за г-н Йорданов, явно е от споменатото по горе малцинство.
Вярно е че темите напоследък са направо да го кажа.....ПРОСТАШКИ, и преди си имаше глупави и смешни, но поне бяха забавни.....(виж "Прашки и боди")......
Нямам какво да кажа, освен да се присъединя и да оставя едно дълго многоточие ...................................................................................
(дано накой се сети за какво е то!)
4
Aaaa да krassyo...
Така е не ги защитаваш, кажи го още веднъж и ще повярвам.
Само да ти припомня....администрираш сайт.....погледни заглавната страница под логото на fashion.bg....чии банер се върти там.....???
Иначе си безпристрастен даааааа....
А те милите (разб. Аристон С) не чететат форума....когато публикуваха съобщението си доколкото си спомням го пуснаха на 3 места само във въпросния форум.
5
Ох да....извинете!
Всички жени които носят прашки са със перфектни дупета....
Особенно комбинацията "прашки и боди"
Трабва да Ви сложат секция "Секса и града" да си пишете глупавите мнения там!!!!!
6
 Невена,

Моля те публикувай си източниците, за да можем да правом коментари!
Аз лично не съм чул нищо, но с радост бих прочел!
7
Невена, Невена....

Страхотна тема, за която мога само да те поздравя. Уви незнам отговорите на всичко за което питаш, но много би ми се искало да ги знам. Виждам че всъщност въпросите ти поскоро са риторични отколкото търсещи накъкъв конкретен отговор. Отговора е само един липсата на кадри е ОТЧАЙВАЩА и то по всички нива. По мой наблюдения дори и тези "специалисти" за кото говориш не успават да се задържат повече от един сезон, но аз лично смятам че не в тях е проблема, голяма роля играят медиите и най-вече нищо не разбиращите журналисти в модния бранш...просто си плащаш и те те хвалят....най често минава като "отразяване на събитие" или "PR".... понеже е платено и няма медия която да отсъди безпристрастно, след този сезон отвреме на време се сещат за корифея да го поканят за някой сутрешен блок да коментира модните тенденции в абитюрентските тоалети...
Не че по света не е платено това, ама поне ситото е доста гъсто и никой няма да ти обърне внимание ако не показаваш нещо стойностно защото ще съссипе и собственото си реноме на медия, и въобще дори не се интересува какво си готов да заплатиш.

Така че аз смятам че проблема е основно в медиите и в цялото ни общество по принцип. Няма как ще има още доста запъртъци докъто се появи нещо стойностно.
Съжалявам за негативния и черноглед коментар но това е реалноста, и аз искам да се усмихна ама....няма на какво.
8
"В един малък град живеел шивач. Наричали го Ханс. По цели дни той седял с подвити крака край прозореца и шиел палта, панталони и жилетки..."
Така запчва приказката за Храбрия шивач на Братя Грим, приеми го за отговор. Между другото...отклоняваш се от темата! Ако толкова те интересува пиши лични съобщения. Тази тема е за друго.
9
Сега нещо което ми е смешно...
Касае се по скоро за диалектна форма.
В Плевен на плетачните машини вместо "прехвърляне" на бримките, казават "префъргане" :)))) Спомням си че ми трябваше време докъто разбера какво точно искат да ми кажат.
Сигурно има и други интересни смесици на терминология с диалектни форми, но сега не се сещам.
10
Хе-хе

Интересна тема...Само да поправя Dummy Doll  за кръцката и клъцката.
"Клъцка" е всъщност е център за срещане на два детайла, примерно в точката на коляното, а "кръцка" казват на онази малка щракалка за почистване на конци. Накъде съм чувал да им казват и обратното.

Браво за интересната тема

11
....добре, много добре даже....
Само на пръв поглед по сайтовете. Ще разгледам и ще Ви пиша по обстойно.
12
Не съм виждал ваши дрехи за да коментирам изработка и т.н.
Това което мога да кажа е за сайта. Откровенно казано никак не ми харесва, прекалено грубо излъчване има, няма и грам елегантност и рафинираност....абе изглежда си като: "Намахме какво да правим и си направихме сайт" ако наистина е така ангажирайте web дизайнери, ако пък това са го правили те....сменете ги. Има доста добри студия и хора с много идеи. Друго което мига да кажя че Митьо Крика и Киро Скалата не са особенно стойностни за да допринесат за повече продажби...на мен по скоро ми се свързват с простащина и хайдутлък.....сега ако сте визирали такъв тип клиенти явно сте нацелили таргета!
13
 :D :D :D :D :D
Че кой го интересуват вече тези тенденции.....то лято 2009 "чука" на вратата!!!
14

Да дълбоко....
          Когато се работи ишлеме се предполага, че всичко е изчислено, отговорноста за неточности ( свързани със свиваемостта ) носи поръчителя. Макар , че в много фирми проверка се прави.
      Но какво става когато се работи местен пазар? Когато се подбират евтини тъкани - а от това следва.......? ...... Е не е само от платовете, явно е и от производителя( на дрените). 


Има ишлеме и ....ишлеме. Ако фирмата в България трябва да си поръча и достави плата (има го като опция) надявай се, поръчитела на дрехите да носи отговорност. Ако той го доставя е вече друг въпрос. Явно си от бранша щом задаваш така въпроса...все едно не си виждала определане на размера като го пробват няколко служителки???
А относно местния пазар......няма мисля да издам голяма тайна, като кажа че 90% от месния пазар се крепи благодарение на остатъците от платове. Кой си прави труда да поръчва.....те и за това нямат линия дрехите!!! Вземаме (точния израз е "крадваме") конструкцията на Guess  за един панталон примерно, до него един на "Joop!" единия спортен другия елегантен, разнобой отвсякъде.....и си мислим че Модата започва от нас. Явно същите тези хора са измислили и "спортно-елегантния стил".....нещо което не съществува в световната практика.....но като и да е, това са си мои размисли.
15
Съмнявам се някой да прави такива проби, ако в технологията няма пране.
Дълбоко се съмнявам.