28 март , 2024, 12:02:32

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - nayden

1
ТУМОРНАТА КЛЕТКА

Още през 1924 германският професор и Нобелов лауреат д-р Ото Хайнрих Варбург установява, че туморните клетки не могат да натрупват енергия по нормалния начин, т. е чрез «изгаряне» на глюкоза, дори когато е налице достатъчно количество кислород. Той обяснява този феномен с факта, че митохондриите са дезактивирани. Не успява да обясни защо раковите клетки прекъсват «изгарянето» на глюкоза.

В нормални условия ( в присътствието на кислород) нашите клетки изгарят декстроза-глюкоза и се снабдяват с енергията чрез разлагане на захарта на вода и въглероден диоксид. Това е реакцията на изгарянето (хим. Оксидация).
При хипоксия ( недостиг на кислород) протича алтернативната реакция - ферментация, при която се получават млечната и въглеродната киселини, които се натрупват в мускулните клетки.
Някои туморни клетки ферментират глюкоза дори и при наличието на достатъчно количество кислород.

Ефектът на   Варбург впоследствие е обяснен

Немският изследовател д-р  Йоханес Ф. Кой, открива  фермент TKTL1 (=transketolase-like 1)  и глюкозния метаболизъм, асоцииран с него.

Чрез активиране на TKTL1 (=transketolase-like 1) туморните  клетки получават енергия дори и при неадекватно снабдяване с кислород (хипоксия), т е. без «енергостанции» -митохондрии.

Заредените с енергия клетки постоянно се мултиплицират, отделяйки при това големи количества млечна киселина.

Изследванията сочат, че не всички тумори имат  «ферментиращи» клетки. Диетичната терапия  TKTL1 се прилага само при онкоболни с установени метаболитни промени - в случаи на  TKTL1-положителни тумори.

Какви предимства осигуряват метаболните промени на туморни клетки?


•   Млечната и въглеродната киселини, получени при ферментацията на глюкоза, водят до разрушаване на околните тъкани. Това позволява на туморни клетки да инвазират (проникват) в тъканите и да образуват метастази.

•   Дезактивацията на  митохондрии в ракови клетки води до резистенция към множество химиотерапии.

•   Зависимостта на туморни клетки от кислород значително спада.

•   Тумори в хипоксични области (с ограничено количество кислород) стават по-устойчиви към  лъчетерапия.

Но тези метаболитни промени могат да повлияят и негативно на  раковите клетки:

•   Туморните клетки зависят от глюкоза, тъй като единствено тя може да се използва при ферментация. Фруктоза например, може само частично да се използва за снабдяване с енергия.

•   В същото време изгарянето на мазнини в тези клетки е прекъснато ( хим.инхибиране на ß оксидацията).
Стратегията на диетична терапия TKTL1 е насочена към използването на слабите места на TKTL1 положителни клетки. Диетата осигурява нужната енергия на здравите клетки и изолира снабдяването с глюкоза на TKTL1-положителни ракови клетки..

Диетична терапия  идеално дополва химио- и лъчетерапия

Существуват доказателства, че TKTL1-положителни клетки са резистентни към голямо количество на химиотерапевтични вещества. Ето защо, когато диетичната терапия се прилага съвместно с химиотерапията, се постига широкоспектърно повлияване на раковите клетки. Диетата спомага за унищожаването на ферментиращите клетки, а останалите се повлияват от химиотерапията. Доказано е, че пациенти подложени на Таварлиновата диета, понасят много по-добре стандартната химиотерапия, благодарение и на хипоалергичните свойства на Таварлина.

Защо е важна диетична терапия?

Химиотерапията атакува ,,изгарящите раковите клетки ", но често няма ефект върху ,,ферментиращите раковите клетки". (Xu et al., 2005). В такъв случай химиотерапията дава на TKTL1-положители клетки селективно (избирателно) предимство. След терапията те се снабдяват по-добре с  глюкоза и имат по-голямо пространство за  разрастване. По този начин, в процеса на заболяването съотношението между тях   и TKTL1-негативните клетки се изменя, ефектът от химиотерапията намалява. Туморът става екзпанзивен, развива метастази. Шансове за възстановяване отслабват.

Злокачествените тумори имат два типа клетки, които по различен начин се снабдяват с енергия.

•   Раковите клетки, изгарящи глюкоза с помощта на митохондрии- TKTL1-негативни.

•   Клетки, използващи ферментация на глюкоза, TKTL1-позитивни.

Затова е необходима различна терапевтична стратегия срещу тези два типа клетки при онкоболните.

Ефектът от  химиотерапията може да  бъде  значително засилен при паралелно прилагане на Таварлина.

Същото важи за лъчетерапия. Диетичната терапия подобрява резултатите при лъчелечение, тъй като туморните клетки в хипоксични области са по-устойчиви към лъчетерапия.

Ракова кахексия  - обяснява ли промененият метаболизъм на TKTL1-положителни клетки  феномена кахексия?

Много пациенти не умират от самия тумор, а по-често от загуба на тегло, съпътстващо раково заболяване и от метастазна интоксикация на кръвта.

Смятаме, че съществуват две причини за това:

Терапията на раковите заболявания често се асоциира със загуба на апетит, разстройство във функцията на черния дроб и повръщане.  

Промените в метаболитните процеси могат също да играят решаваща роля. TKTL1-положителни ракови клетки се нуждаят от 20 пъти по-голямо количество глюкоза, отколкото  здравите клетки. Те лишават здравите клетки от източник на енергия. Понеже туморите не «изгарят» глюкоза, а произвеждат  опасен продукт - млечна киселина, онкоболният трябва да изразходва значителна  енергия за трансформация на лактата в глюкоза. Това представлява силен стрес за организма на пациента. Паразитиращите туморни клетки използват произведената глюкоза, за да произведат нови количества млечна киселина. Това затваря порочния кръг. В резултат, огромно количество енергия се поглъща от тумора, и болният умира от глад или от променения метаболизъм.

Терапията с TAVARLIN снабдява организма с енергия в такава форма, която не може да бъде използвана от TKTL1-положителни клетки. Тя се доставя на здравите клетки  и може да предпази от застрашителна загуба на тегло.
 

Диетична терапия ,,TAVARLIN" - основните характеристики:

•   Строго ограничаване на  глюкоза и въглехидрати
( = диетата съдържа около 70 г въглехидрати дневно)

•   Диетата е богата на масла и белтъчини, включваща нова комбинация от  растителни мазнини и пречистени протеини

•   Използват се  специално разработени хранителни продукти, съдържащи ценни растителни масла и белтъчини

•   Приемат се  продукти с нисък гликемичен индекс, които предизвикват  незначително покачване на нивото на кръвната захар, поради замяна на глюкоза и захароза  с други  захари като палатиноза, изомалтоза, фруктоза или подсладители

•   5-кратно хранене на  ден, включващо и два леки приема на храна във форма на течен протеин ( протеинова напитка)

•   Използват се млечни продукти,  ферментирани с млечна киселина - Лактатна напитка

•   Употребяване на висококачествено месо  от тревопасни животни, които не са получавали зърнени фуражи, добавки и са хранени само с трева.

•   Возможност за самостоятелен избор на разрешени хранителни продукти, които са включени в списъка.


Внимание!

Моля да използвате продуктите, които са включени  в комплекта, не ги купувайте от супермаркет. Всекидневният график на хранене е съставен така, че да задоволи  максимално разрешеното количество на въглехидрати, използвайки само продукти TAVARLIN. Дъпълнителната употреба на  базовата храна (хляб, макарони) или десерти (сладко, шоколад, пасти, шоколадово- орехово масло) ще надхвърлят значително разрешената дневна норма на въглехидрати. Това ще прекъсне лечението и ще попречи на достигането на поставените цели.

Други препоръки за всекидневен живот

•   Маслената смес TAVARLIN, представлява основа за студени ястия. За готвене ние препоръчваме рапично олио, което се намира във всеки супермаркет.

•   За приготвяне на сандвичи използвайте само масло.

•   Според хранителна терапия TKTL1, някои зеленчуци са идеална гарнитура за риба и месо. Използвайте само продукти от «Зелената група».

•   Плодовете са вкусни и богати на витамини, но съдържат значително количество  глюкоза и фруктоза. Някои плодове са включени в ,,Жълтата група", в разрешени количества. Трябва да използвате само тези плодове, в случай, че ги изисква хранителния график. Не трява да се консумират консервирани плодове заради добавената в тях захар. Забранени са фурми, смокини, райска ябълка, стафиди и кайсии. Не употребявайте сушени плодове, защото те съдържат концентрирана захар.

Препоръки относно питиета

Изпивайте по два литра течност дневно, предимно вода, билков или зелен чай (без захар или с подсладител). Добавяйте в кафето сметана, а не мляко заради съдържащата се в него лактоза.  

Ако предпочитате разреден плодов сок, разреждайте го с вода в съотношението 1:10 (1 част сок: 10 части вода), за да избегнете излишно количество глюкоза. Когато пиете сок, пийте само 100% чист сок.

Не са подходящи безалкохолни  газирани напитки и кола.
Не употребявайте бира.

Диетата включва консумацията на червени вина, съдържащи растителни вещества със защитното действие върху клетките.

С оглед на ененергийната ефективност трябва да избягвате употреба на мляко и млечни продукти.
2
Здравейте на всички в форума имам подходяш за вас метод за сваляне на килограми но без да гладувате и без да вредите на организма си с диети.Метода съм го описал в темата Дефиниция на хранителната непоносимост прочетете го  и ще разберете как да се избавим от излишните килограми.
3
Мога ли да усетя хранителните непоносимости?

Не бива да бъркате хранителните непоносимости с обикновенните алергии. Алергията е защитна реакция на организма когато вещество, което иначе е напълно безобидно навлезе в организма

Типична черта на алергията е внезапната и ,обикновено, силна реакция като например подуване на устните или гърлото, трудно дишане, непрекъснато кихане или обриви. Реакцията обикновенно се появява много бързо след консумацията на дадена храна. Така реакцията лесно се разпознава като алергия.обикновено хранителните алергии са сравнително редки и се срещат само сред малък процент от популацията. ImuPro300 теста не е създаден за да диагностицира тези алергии.


Много хора имат хранителни непоносимости без да го подозират


Положението с е напълно различно от това при алергиите. Хранителните непоносимости  се срещат много често и обикновенно се развиват с времето. Предаването на непоносимостите посредством майчиното мляко на детето също е възможно. Симптомите на хранителните непоносимости са, обратно на алергиите, разнообразни. Могат до изглеждат като алергии и често да се появяват няколко часа или дори дни след консумацията на храната

Възможно е да имате непоносимост към, да речем, зелена салата, домати, картофи, мляко и т.н. Последствията са че непоносимостта натоварва имунната ви система, вреди на метаболизма ви и така може да причини проблеми със здравето - без изобщо по някакъв начин директно да го усетите.

Ето защо,факта че причина за здравословните ви проблеми често е вашата собствена диета, често остава неизвестен.
Независимо дали има налична хранителна нетърпимост , тялото създава Igg имуноглобулин, също наричан антитела. ImuPro300 теста може да предостави надеждно свидетелство за тези антитела срещу близо 300 различни вида храна.

Как може да бъде направено това?

Непоносимостите често зависят от многобройни фактори. Тези фактори включват полуфабрикати, често небалансирана диета, стрес, влияние от околната среда, употреба на алкохол или токсини,  амалагама др. Така, чревната система е засегната и става проникаема за храната и нейните компоненти, срещу които, като срещу чужди тела, се бори имунната система. Систематичната консумация на несъвместими храни продължително стресира имунната система и значително натоварва тялото.

Много от непоносимостите са съпроводени от предпочитане именно на несъвместимите храни, които се превръщат в един вид наркотик за тялото и така се развива зависимост към продукта като последиците са: невродермити, мигрена,  наднормено или поднормено тегло, гастро - интестионални и сърдечно - съдови болести, ревматизъм както и много други хронични болести или пък депресия и други психични отклонения.
Ето защо е изключително важно да се проследят храните към които имате нетърпимост чрез ImuPro300.
4
Здравейте на всички в форума искам да споделя с вас бих го нарекъл метод за качествено сваляне на килограми, без след това да има йо-йо ефект.Каква е тайната?Тайната е там, че германски учени са открили ,че човек има алергии към храни, който консумира и без да подозира затова той пълнее или слабее.Този вид алергии не са като другите да ви се зачервява кожата ,да се подува и така нататък тук алергията протича на ниво вътре в организма ни.И от там пълнеем ,и от там ни идват и повечето здравословни проблеми.До какъв извод са стигнали германците, че разковничето за да се премахне проблема се съдържа в самите нас в кръвта ни.Затова се взема кръв и се изпраща в Германия и от там ти престигат резултати те от теста.Той садържа от какъв вид храни имаш хранителна непоносимост.Има скала от 1 до 4 като храни отбелязани с 4 като се избягват до година, две човек се излекува от тази хранителна непоносимост към тях.А другите може като се избягват да не се консумират до 6 месеца се оправяш.Революционно откритие нали?Ако някой се интересува мога да му обясня още неща за този метод да го наречем за отслабване съобразено с организма.Храните който се избягват се заместват с други храни.