22 юли , 2024, 22:14:40

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Бончо

1
Здравейте Колеги!

Предлагаме разпечатване на маркери за разкрой върху термо залепваща и обикновена хартия с ширина до 180см.

Цените за печат до 160см. ширина са 1 лев на линеен метър, а над 160 - 1,20 лева на термо хартия и с 20 стотинки на долу върху обикновена хартия.
За единични поръчки над 40 метра - безплатна доставка.

За допълнителна информация 089 3592771 и мейл bon40@abv.bg
2
Предлагаме плотери за изчертаване на маркери за разкрой на цени без конкуренция за България, но не за сметка на качеството. Плотерите са мастилено струйни и работят с печатащи глави HP45.Плотерите са налични и могат да бъдат демонстрирани
За допълнителна информация: 089 3592771 Бончо
3
От едно известно време се занимавам с една такава система E-Groupware за внедряване в нашата работа и съм очарован от възможностите и, специално за нуждите на нашия бранш!
Системата е изцяло уеб базирана и работи през уеб браузер от всякакви устройства. Десктопи, смартфони и таблети.
Безплатна е и се разпространява чрез GPLv2 лиценз. При мен работи на виртуална машина с Убунту сървър.
Някой, ако има желание, мога да му предоставя такава виртуална машина на моя сървър достъпна денонощно от всякъде за почти без пари :D .
Системата има уеб мейл клиент който може да работи с гугъл мейл, собствени фирмени мейл сървъри, а също и с мейл сървър инсталиран на самата виртуалка, което по-добрия вариант. Могат да се синхронизират контакти, календари и задачи в телефона със системата и евентоално да се споделят с други потребители.
Но, най-интересната за мен функционалност е, "Базата Знания" в нея, чрез която се създават перфектни досиета на моделите и се споделя с другите потребители на системата. като се води статистика кое кой и кога го е създал или редактирал.
Има и други интересни функционалности като прожект менажер с който би трябвало да могат да се водят поръчките в производството които се изпълняват, но там още не съм задълбал и трябва да се тества.
По-горе съм дал линк към онлайн демото което предлагат разработчиците на системата и можете да разгледате. Почти изцяло е локализирана на български.
Идеята е, че тази система може да бъде свързващото звено на различните физически обекти които да работят като в общ виртуален офис.

Ако някой има по-сериозен интерес, нека ми пише на лично и да разменим контакти, а за общи въпроси тук.
4
Днес като си рових из нета и попаднах на една стара тема тук във форума, та си рекох, да сравним нещата след 5-6 години давност, а и някои неща за бъдещето, които тогава сме коментирали, как са днес!?
Моята работа е такава, че имам контакти с различни части на страната и виждам страшни аномалии в бранша. Наблюдавам постоянно и обявите в джобс.бг и се изумявам на разни неща! Търсят се моделиери-конструктори, които и да прошиват бройките, че и маркери да редят, че и да вършат и работата на технолозите или частично, за под 1000 лева заплати! Едни и същи обяви се въртят постоянно и няма кой да им каже на тези "шефове", че или изискванията им са невъзможни, или заплатите които са определили за тази работа са ниски!
Аз лично, покрай моята си работа познавам такива хора които отговарят на 100% на нуждите им, но не са безработни! Мога да назова фирми с имената им, които имат конструктори на 1700-2000 лева и търсят хора с такива умения, но хората липсват. Една дружка от форума скоро напусна от една такава фирма от 2000+ заплата, а преди да напусне, търсеха поне още 3-4 конструктора.
В същото време, фирмите шиещи ишлеме и полуишлеме, от няколко години имат толкоз много работа, че връщат клиенти, но заради тези, до голяма степен калпави управленски решения, пропускат ползи, а качествените им кадри бягат на вън! Посреднически фирми набират цялостен персонал за шивашки фабрики в Европа и Англия и естествено, добрите заминават.

В Русе пък, масово изискват от работниците да не си коментират заплатите и си мислят, че това им изискване се спазва :D ! Някои отиват още по-далече, като изискват и да не поддържат лични контакти с работници от конкурентни фирми и накрая резултата е, че с много по-добра и производителна техника, не могат да произведат продукция на себестойността на хасковските фирми, дето работниците са по-високо заплатени и никой няма да пипне работата без предварително да знае за какво колко се плаща :D .

Иначе, без кад система, вече е навъзможно! Тези конструктори които не могат да конструират на система, и то директно на екран, и за 500 лева заплата да работят са по-скъпи от тези които работят за над 1500 на кад система.


П.С. В последно време доста замря форума, но все пак се надявам да се завърти една полезна тема и за работниците и за работодателите! Надявам се да не се превърне темата в реклама или оплюване на тази или онази фирма, а да коментираме нещата на принципна основа.
5
Доста време не съм писал/спорил в този форум, но през това време доста неща в производството се попромениха! Доста фирми вкараха освен КАД системи, и кътери с помощта на европейските програми. Та само до тук ли стигнаха промените!?
Моето лично мнение за кътерите е, че са пари на вятъра, а все повече започват да липсват кадри, които на хартия да конструират, пък за система да не говорим!
Преди кризата(2008г), болшинството "работодатели" не им се даваше пари за техника и технологии, щото работата си върви и без да се харчат, пък сега чакат да минела кризата и тогава щели да развържат кесиите и кръга става тотално омагьосан!
То, това последното важи не само за този бизнес, а целия български бизнес!
6
Все още има доста фирми в Б-я които работят с нелицензиран Уиндоус и Офис, та ако някой желае да си вкара нещата в ред, преди да бъде изненадан, предлагам решение което може да направи излишно ползването на Уиндоус и МС Офис на 2/3 от компютрите.

В днешно време, комютрите от не най-висок клас предлагат възможности превишаващи в пъти потребностите на потребителите за складови и счетоводни нужди. В Линукс операционната система има вече много добри заместители на Майкрософтските продукти, а също и на Корел и Фотошоп, но пусти му счетоводни и складови програми, на които се е работило с години и се е събрала голяма база е трудна смяната им с друг продукт!
Но на един добър компютър, ако се сложи Уиндоус сървър и на него се инсталират само нещата за които няма алтернатива и се работи под ремоут десктоп, а на клиентските Линукс - всичко е перфектно!
През терминал лиценза за една конекция е много по-евтин от лиценза за едно десктоп място, на сървъра може да се работи и през и-нет, а да се разпечатва на локалния принтер и така цялата фирмена информация да бъде консолидирана на един компютър, което пък е много по-лесно за обслужване!
Наред с всичко това, за Линукс няма вируси и други буби които променят настройки и други неща и веднъж нагласени и конфигурирани нещата - просто работят, докато хардуера се счупи!

Има и други предимства, но ако някой се интересува - да пише на bon40@abv.bg и ще говорим на дълго и на широко!
7
Стягаме една механа и имам нужда от ленен или конопен плат подходящ за пердета и покривки. Нещо не много финно, но не и прекалено грубо и да е нещо на раета в подходящи за механа цветове. Някой има ли идея кой внася и продава такива платове!?
8
Фирма ДЕМИ-ЕООД, стартира системата БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ

Идеята на БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ е, всички които са свързани по някакъв начин с българската мода, било комерсиално или хоби, да получат БЕЗПЛАТНО пространство(10МВ) за реклама в съответната категория.
Съжалявам за закъснението, но за добро или лошо е вече факт.

ЧЕСТИТО на всички бъдещи ползватели и дано системата да е полезна на повече потребители, колеги и партньори .

http://forum.demi-bg.com/viewtopic.php?t=76&sid=3cc075f102640994c27723e944884e49

9
Разпечатвам маркери на 160, 180 и 200см. широка термозалепваща хартия на цени от 1,20, 1,40 и 1,60лв на линеен метър. За поръчки над 50м. 20% отстъпка.

С хартия от клиента- 0,50лв.

за контакт:
E-mail: bonev.boncho@gmail.com

Skype: bonchobonevСъобщението беше редактирано (11-21-07 11:37)
10
Фирма ДЕМИ-ЕООД, стартира системата БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ

Идеята на БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ е, всички които са свързани по някакъв начин с българската мода, било комерсиално или хоби, да получат БЕЗПЛАТНО пространство(10МВ) за реклама в съответната категория.
Съжалявам за закъснението, но за добро или лошо е вече факт.

ЧЕСТИТО на всички бъдещи ползватели и дано системата да е полезна на повече потребители, колеги и партньори .

Секцията "ТЪРГОВЦИ" е само за търговци на БЪЛГАРСКА МОДА, материали, техника и технологии.

http://forum.demi-bg.com/viewtopic.php?t=76&sid=3cc075f102640994c27723e944884e49

11
Интересно, имат си сайт http://www.bobozander.com/, чичо гугъл информацията която дава е повече на български. Май се получава нещо като fashion.bg. Сайта е български спонсорира се от камари за мода и не знам си кво, а излиза, че е англииски щото е качен сигурно на безплатен хост, без DNS поддръжка и използва сървар за безплатна DNS регистрация в Англия. Определено рекламата им идва в повече.

Още по въпроса с изкуствения имидж и формирането на масов вкус може да се прочете и тук: http://underpear.gyuvetch.bg/articles/pirates.htm

12
Фирма ДЕМИ-ЕООД, стартира системата БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ

Идеята на БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ е, всички които са свързани по някакъв начин с българската мода, било комерсиално или хоби, да получат БЕЗПЛАТНО пространство(10МВ) за реклама в съответната категория.
Съжалявам за закъснението, но за добро или лошо е вече факт.

ЧЕСТИТО на всички бъдещи ползватели и дано системата да е полезна на повече потребители, колеги и партньори .

http://forum.demi-bg.com/viewtopic.php?t=76&sid=3cc075f102640994c27723e944884e49

13
Фирма ДЕМИ-ЕООД, стартира системата БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ

Идеята на БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ е, всички които са свързани по някакъв начин с българската мода, било комерсиално или хоби, да получат БЕЗПЛАТНО пространство(10МВ) за реклама в съответната категория.
Съжалявам за закъснението, но за добро или лошо е вече факт.

ЧЕСТИТО на всички бъдещи ползватели и дано системата да е полезна на повече потребители, колеги и партньори .

Секцията "ТЪРГОВЦИ" е само за търговци на БЪЛГАРСКА МОДА, материали, техника и технологии.

http://forum.demi-bg.com/viewtopic.php?t=76&sid=3cc075f102640994c27723e944884e49

14
Интересно, имат си сайт http://www.bobozander.com/, чичо гугъл информацията която дава е повече на български. Май се получава нещо като fashion.bg. Сайта е български спонсорира се от камари за мода и не знам си кво, а излиза, че е англииски щото е качен сигурно на безплатен хост, без DNS поддръжка и използва сървар за безплатна DNS регистрация в Англия. Определено рекламата им идва в повече.

Още по въпроса с изкуствения имидж и формирането на масов вкус може да се прочете и тук: http://underpear.gyuvetch.bg/articles/pirates.htm

15
Фирма ДЕМИ-ЕООД, стартира системата БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ

Идеята на БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ е, всички които са свързани по някакъв начин с българската мода, било комерсиално или хоби, да получат БЕЗПЛАТНО пространство(10МВ) за реклама в съответната категория.
Съжалявам за закъснението, но за добро или лошо е вече факт.

ЧЕСТИТО на всички бъдещи ползватели и дано системата да е полезна на повече потребители, колеги и партньори .

http://forum.demi-bg.com/viewtopic.php?t=76&sid=3cc075f102640994c27723e944884e49

16
Фирма ДЕМИ-ЕООД, стартира системата БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ

Идеята на БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ е, всички които са свързани по някакъв начин с българската мода, било комерсиално или хоби, да получат БЕЗПЛАТНО пространство(10МВ) за реклама в съответната категория.
Съжалявам за закъснението, но за добро или лошо е вече факт.

ЧЕСТИТО на всички бъдещи ползватели и дано системата да е полезна на повече потребители, колеги и партньори .

Секцията "ТЪРГОВЦИ" е само за търговци на БЪЛГАРСКА МОДА, материали, техника и технологии.

http://forum.demi-bg.com/viewtopic.php?t=76&sid=3cc075f102640994c27723e944884e49

17
Интересно, имат си сайт http://www.bobozander.com/, чичо гугъл информацията която дава е повече на български. Май се получава нещо като fashion.bg. Сайта е български спонсорира се от камари за мода и не знам си кво, а излиза, че е англииски щото е качен сигурно на безплатен хост, без DNS поддръжка и използва сървар за безплатна DNS регистрация в Англия. Определено рекламата им идва в повече.

Още по въпроса с изкуствения имидж и формирането на масов вкус може да се прочете и тук: http://underpear.gyuvetch.bg/articles/pirates.htm

18
Фирма ДЕМИ-ЕООД, стартира системата БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ

Идеята на БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ е, всички които са свързани по някакъв начин с българската мода, било комерсиално или хоби, да получат БЕЗПЛАТНО пространство(10МВ) за реклама в съответната категория.
Съжалявам за закъснението, но за добро или лошо е вече факт.

ЧЕСТИТО на всички бъдещи ползватели и дано системата да е полезна на повече потребители, колеги и партньори .

http://forum.demi-bg.com/viewtopic.php?t=76&sid=3cc075f102640994c27723e944884e49

19
Фирма ДЕМИ-ЕООД, стартира системата БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ

Идеята на БЪЛГАРСКИ МОДЕН КАТАЛОГ е, всички които са свързани по някакъв начин с българската мода, било комерсиално или хоби, да получат БЕЗПЛАТНО пространство(10МВ) за реклама в съответната категория.
Съжалявам за закъснението, но за добро или лошо е вече факт.

ЧЕСТИТО на всички бъдещи ползватели и дано системата да е полезна на повече потребители, колеги и партньори .

Секцията "ТЪРГОВЦИ" е само за търговци на БЪЛГАРСКА МОДА, материали, техника и технологии.

http://forum.demi-bg.com/viewtopic.php?t=76&sid=3cc075f102640994c27723e944884e49

20
Интересно, имат си сайт http://www.bobozander.com/, чичо гугъл информацията която дава е повече на български. Май се получава нещо като fashion.bg. Сайта е български спонсорира се от камари за мода и не знам си кво, а излиза, че е англииски щото е качен сигурно на безплатен хост, без DNS поддръжка и използва сървар за безплатна DNS регистрация в Англия. Определено рекламата им идва в повече.

Още по въпроса с изкуствения имидж и формирането на масов вкус може да се прочете и тук: http://underpear.gyuvetch.bg/articles/pirates.htm