Форуми за Българска мода

Списък на форумите => Съвети, интересно, забавно и полезно => Topic started by: apostoloff on 09 декември , 2008, 05:14:50

Title: Престъпност и Интернет
Post by: apostoloff on 09 декември , 2008, 05:14:50
            ИНТЕРНЕТ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТАЗнайно е,  че много хора използват Интернет, за да намерят свои съученици от детството. Други пък търсят в Мрежата съдружници и съмишленици.
Защо и правоохранителните органи да не се възползват от тези ресурси, е казал неотдавна пред журналисти генералният секретар на Интерпол Роналд Нобъл. От изказването на Нобъл става също така ясно, че международната полицейска служба Интерпол ще използва все повече  и повече ресурсите на социалните мрежи, за да разкрива престъпления.
Организацията обяви парньорство с най-популярния сайт за споделяне на видео - YouTube, съобщи неотдавна technews.bg.

Информация за престъпници, които са участвали в размириците в Руанда, например, се намира в сайтовете Facebook, MySpace и YouTube.
Интерпол издирва също неблагонадеждни граждани с помощта на Интернет. Чрез мониторинг на видеоуслугата YouTube специалистите са издирили и задържали двама особено опасни педофили.

В бъдеще Интерпол планира да използва социалните мрежи още по-интензивно в своите разследвания, са заявили представители на организацията на пресконференция в Република Южна Африка.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ