Форуми за Българска мода

Списък на форумите => Форум за българска мода => Topic started by: Ronic on 11 септември , 2006, 20:34:40

Title: "Голямата" мода
Post by: Ronic on 11 септември , 2006, 20:34:40
На няколко места из форумите срещам израза  "голямата" /истинската/ и др. подобни във същия смисъл.

Няма да адресирам темата конкретно но ми е изключително любопитно, как се възприема горепосочения израз и какво всъщност означава "голяма мода" ?

Сигурно ще искате и мое мнение - убеден съм, че "голяма" мода със сигурност не е това,  което  виждам по сайтовете на т.н модни гурута и снимки от дефилета на същите в интернет. Скоро чух интересен коментар по радиото за философията на съвременната мода. Говорещата жената каза приблизително следното: "Съвременната мода е античовешка и по презумпция е  насочена с/у самия човек
".  

Как мислите : Дали е права или гледа в криво огледало?
Или пък е права и кривото огледало в което гледат модните "корифеи" (каквото и да значи това) е наистина обърнато с/у човешкото?
Title: Re: "Голямата" мода
Post by: Бончо on 12 септември , 2006, 10:49:54
По принцип, това което е ефектно не е удобно, а това което е удобно не е ефектно. Голямата част от жените винаги предпочитат ефектното и са готови на всичко за да са колкото се може повече ефектни. Всеки производител се стреми да задоволи максимално капризите на таргет групата си.  Никой производител не може да оцелее, ако не се съобразява с мнението на клиентите си.
Тука вече идва въпроса, какви са вкусовете на клиентите на разните "корифеи" и какви са вкусовете на клиентите на БГ производителите.
Моето лично мнение е, че у нас масовия потребител е много по-добре облякан от масовия потребител на запад. Модерно или не, по-важното е да е красиво.