Автор: guga (---.1711879.ddns.cablebg.net)
Дата: 08-27-05 20:16
Здравейте! Има ли тук "технолози"? Имам нужда от литература на тема "организациятя и нормо времената на операциите в шевното производство". Работя във фирма за дамски и тинеиджърски трикотаж, в която се пускат къси серии от много- разнообразни модели. В момента работя над усавършенстване на процесите. Моля ако някой може да ми помогне да ми пище на имейла или във форума.
Автор: Галя (---.1711879.ddns.cablebg.net)
Дата: 08-27-05 19:17
Здравей, и аз имам същият проблем! Работя във фирма, в която се шият много разнообразни модели в малки серии. Добрата организация е много важна за навременното изтласкване към пласмента. Трябва ми някаква литература за организацията и нормо времето на операциите в шевното производство. Моля ако може някой да ми помогне!!!
Много интересна тема. Аз като започнах производство преди 7-8г. хал-хабер си нямах от тази работа, ама и времената бяха други. После чух за разни нормовремена и пр. глупости, позаинтересувах се за обща култура, пък и да сравня моя метод на работа с този на хората и открих, че не съм открил топлата вода, а само съм обърнал някои принципи.
Виж тука:
http://www.trikotex.com/taylors/taylors/main.html има една демо програмка за шевно производство и демо база, ако разбереш логиката на програмката ще научиш как други работят и да сравниш твоите/вашите методи с други.