Здравейте на всички, и аз отдавна не се бях появявала тук. Този път не можах да се сдържа.
Очевидно blankabianka е нова тук и не знае, че преди време си имахме закачка да се спитваме за мненията си, относно разни модни марки. Тогава пропуснахме Галинен (защо ли?) и това, че Невена сега повдига тази тема, съвсем не е за да уязви някого. Намирам това за повече от очевидно.
Пак ще трябва да се съглася с мнението на Патриота, наистина не е професионално дъщерята да се явява като лице на марката. Не че е лошо момичето, напротив, но ... Просто не е професионално. Нито пък е професионално да излезеш на подиума и да се представиш като дизайнер на колекцията, а това го правят както дъщерята, така и майката. Това не е само непрофесионално, но дори и смешно. Ние сме малка държава, индустрията е малка също и всички в нея се знаем.
Не съм сигурна кой е действителния дизайнер на Галинел в момента, но съвсем в началото те работеха с една изключително талантлива дама - Румяна Славова, чието име никога и никъде не беше споменато. Именно на нея се дължи днешната визия и всичко, което марката представлява. А според мен, това е една от най-добрите модни къщи в България, със собствен стил и концепция, различни от тези на масата... Вижте само рекламите им, разгледайте интернет-страницата... Професионализъм във всяко друго отношение. Само не мога да разбера, защо собствениците на фирмата непременно държат да лъснат и като творци? Не е ли достатъчно удоволствието, че притежаваш нещо такова хубаво? Това не го разбирам...
И тук искам да ви попитам - защо се получава така? Галинел не е единствен пример в това отношение. Много фирми наемат дизайнери, които да работят за тях, а после не им отдават заслуженото. Това е един много добър начин да се даде възможност на истински надарените хора да работят за някого и в същото време да градят име. Кой се страхува от това? Как мислите?